Vastuu muista ihmisistä

lapsia

Työsuojelun tärkeyttä puoltavat useat asiat esim. toimiminen taideopettajana, vastuu omaisista ja muista esim.samassa työtilassa työskentelevistä tai samassa rakennuksessa asuvista naapureista. Muiden terveyttä ei saa vaarantaa omalla huolimattomuudella ja välinpitämättömyydellä.

Samalla, kun välität omasta, lastesi ja yleensä ihmisten terveydestä, suojelet myös luontoa, sillä luontoon joutuessaan haitalliset aineet luonnon ravntoketjussa, vesistöjen ja vesieläinten mukana, voivat palata takaisin ruokapöytääsi ravinnon mukana.

Kuvataiteilijoiden, jotka suunnittelevat lapsen tekoa (sekä miehet että naiset), on tärkeää tietää mitä vaaroja heidän käyttämiinsä materiaaleihin liittyy. On useita kemikaaleja, jotka voivat vaikuttaa lisääntymisterveyteen (miehen ja naisen); perimään ja syntyvän lapsen terveyteen sekä lisätä keskenmenon riskiä.

Otsikolla "Turvallinen työskentely" on paneuduttu  eri materiaalien turvalliseen käsittelyyn sekä eri taidemenetelmien turvalliseen työskentelyyn       esim.  Liuottimia ja niitä sisältävien materiaalien käsittely  sekä sivuilla Materiaalit on jokaisen kemikaalin kohdalla varoitukset kemikaaliin liittyvistä vaaroista. Katso myös kohtaa Tietoa kemikaaleista. Kohdassa useita linkkejä suomalaisille sekä kansainvälisille sivuille, joissa käsitellään kemikaalien vaaroja.

Raskauden aikainen työskentely

Sivun alkuun