Fotolitografia

Kiven ja metallilevyn voi herkistää itse tai sitten käyttää esiherkistettyjä levyjä. Pyydä aina käyttöturvallisuustiedote, kun hankit materiaaleja.

  • Jos käytät esiherkistettyjä levyjä, selviät ilman haitallisia materiaaleja. Käytä kuitenkin suojakäsineitä, kun käsittelet levyjä ja heitä pois levyä suojaava kalvo heti irrottamisen jälkeen.
  • Valoherkkä emulsio kivelle sisältää esim. albumiinia (kananmunan valkuaista), ammoniumdikromaattia T (katso:Muut fotomateriaalit) ja ammoniakkia (katso: Emäkset).
  • Kaupalliset emulsiot perustuvat yleensä diatsoyhdisteisiin. Näiden tuotteiden kehiteliuokset voivat sisältää hyvin myrkyllisiä liuottimia. Nämä liuottimet voivat imeytyä ihon läpi. (katso: Liuottimet)

Kun kehität levyjä liuottimia sisältävillä seoksilla suojaudu kaasusuodattimella varustetulla koko- tai puolinaamarilla sekä käytä suojakäsineitä.

  • Diatsoherkistetyt emulsiot ovat silmiä ja ihoa ärsyttäviä. Metallilevylle käytettävät diatsoherkistäjäliuokset, kehitteet ja kiinnitteet sisältävät alkaleja, jotka ovat syövyttäviä iholle ja silmille. (katso: Emäkset)

Käytä suojalaseja ja suojakäsineitä, kun työskentelet vahvojen alkalisten liuosten kanssa.

Sivun alkuun