Kasvo- ja silmäsuojaimet

Oikeanmalliset kasvosuojaimet (visiirit) suojaavat kasvoja ja silmäsuojaimet silmiä roiskeilta, lentäviltä hiukkasilta tai vahingollisilta ultraviolettisäteiltä. Taidegrafiikassa silmäsuojaimia tarvitaan hiomatöissä, esim. maalien ja lakkojen ruiskuttamisessa, syövyttävien aineiden käsittelyssä, erityisen pölyävässä työssä ja UV-valotuksessa.

  • Silmäsuojaimia on saatavana useita malleja, riippuen työn laadusta. Sangallisissa malleissa täytyy olla sivusuojat ja sangat voivat olla pituudeltaan säädettävät.
  • Täysin umpinaiset suojaavat kemikaaliroiskeilta. Linssien huurtumisen estämiseksi niissä on rei'itys tai peitetyt tuuletusaukot.
  • Eräät mallit sopivat silmälasien päälle, mutta on myös mahdollista teettää suojalasit silmälasien vahvuudella. Tällöin on kuitenkin otettava huomioon työskentely etäisyys eli normaalissa käytössä olevat vahvuudet eivät välttämättä sovi.
  • UV-valolta suojaavien lasien tummuus on valittava tarkoin. Liian vaaleat eivät suojaa tarpeeksi, kun taas liian tummat voivat haitata työskentelyä pimiössä.
  • Silmäsuojaimet tulee pitää puhtaina ja säilyttää niitä niin etteivät ne naarmuunnu. Älä jätä niitä lojumaan esim. työpöydälle. Säilytä niitä suojainkaapissa tai kotelossa. Likaiset ja naarmuuntuneet lasit haittaavat näköä ja voivat aiheuttaa jopa vaaratilanteita.
  • Silmien huuhtelupulloja ja silmien pesulaitteita on myös saatavilla suojalaitemyyjiltä.

Katso esim.

www.3msuomi.fi
www.scottsafety.com
www.multisafe.fi
www.suojalaite.fi
www.ttl.fi/fi/toimialat/rakennus/turvapakki/Sivut/default.aspx

Sivun alkuun